Volledig scherm
Mike Tresor Ndayishimiye viert zijn fraaie goal. © BSR Agency

Weelde in Tilburg : ‘Champions League komt nog helemaal niet in ons op’

Willem II won al een thuiswedstrijd van PSV, een uitwedstrijd van Ajax en vanavond werd ook AZ opzij geschoven in Alkmaar (1-3). ,,Waar dit stopt? Ik hoop dat het helemaal niet stopt", zei Willem II-coach Adrie Koster na afloop.

Willem II verloor op 3 november voor het laatst in de eredivisie (2-0 tegen FC Groningen). Sindsdien werd er twee keer gelijkgespeeld en vier keer gewonnen. In Alkmaar volgde zege nummer vijf en dus zijn de Tilburgers in elk geval tijdelijk terug te vinden op een derde plek, vijf punten achter AZ. Of ze in Tilburg al over de Champions League spreken? ,,Dat komt nog helemaal niet in ons op. We proberen dit vast te houden. Het is mooi dat je een bevestiging krijgt van wat je in de eerste seizoenshelft hebt laten zien. Wij zullen ook onze mindere momenten krijgen, maar voorlopig gaan we goed door", zei Koster voor de camera van FOX Sports.

Bekijk hier de samenvatting van AZ - Willem II (Premium).

Slot

AZ-trainer Arne Slot was zaterdag complimenteus voor Willem II. ,,Op basis van de tweede helft hebben zij volledig verdiend van ons gewonnen”, aldus Slot. ,,Het is een fitte ploeg, met veel loopvermogen. Zij zetten agressiever druk dan veel andere teams. Willem II dwong ons daarmee tot meer fouten dan we normaal gesproken maken aan de bal.”

AZ leidde halverwege nog met 1-0. Na rust sloeg Willem II toe. ,,De eerste helft zag ik bij ons ook al meer slordigheden dan normaal. Al lukte het ons toen nog wel aardig om ‘er doorheen’ te spelen”, zei Slot, die na de tweede achtereenvolgende nederlaag niet in paniek raakt. ,,We moeten niet direct alles naar beneden halen. We willen heel graag blijven staan waar we nu staan. Er is nu iets meer druk. Het is lekkerder om met die druk om te gaan als je wint.”

Volledig scherm
Calvin Stengs baalt. © BSR Agency