Volledig scherm
Fran Sol viert zijn 0-2. © ANP Pro Shots
0
EINDE
2
  • Fran Sol 3' 30'

Willem II profiteert dankzij goudhaantje Sol van offday AZ

Willem II heeft voor het eerst sinds 2014 van AZ gewonnen. In Alkmaar wonnen de Tilburgers dankzij twee doelpunten van Fran Sol met 2-0. Sol heeft nu twaalf goals gemaakt en is daarmee samen met Luuk de Jong (PSV) topscorer van de eredivisie.

Na drie minuten konden de bijna 500 meegereisde Tilburgse fans al juichen. Na twee mislukte pogingen was het bij de derde wel raak voor de Spanjaard. Die kon ploeggenoot Damil Dankerlui bedanken. Hij zette op fraaie wijze de aanval op. Een klein half uur later kon Sol ook zijn twaalfde van het seizoen binnen schieten. Deze kwam, net als de vele regen, uit de lucht vallen. AZ werd sterker maar een vlijmscherpe counter, opgezet door Crowley, werd door Sol op waarde geschat. Hij schoof de bal op aangeven van Avdijaj eenvoudig langs Bizot.

Tactisch plan

AZ stelde daar weinig tegenover. Het was de bevestiging dat het tactisch plan van Koster goed in elkaar zat. Willem II werkte hard en sloeg op de counter toe. Wellenreuther bewees zijn ploeg een goede dienst door in de zestien ingebrachte ballen een voor een uit de lucht te plukken.

Door de overwinning heeft Willem II de aansluiting bij de middenmoot gevonden. AZ dreigt de aansluiting met de subtop te verliezen.