Ciss in duel met Nelom.
Volledig scherm
Ciss in duel met Nelom. © ANP Sport
0
EINDE
0

Willem II raakt derde plaats kwijt aan PSV na troosteloos gelijkspel

Willem II is er in eigen huis niet in geslaagd om Fortuna Sittard te verslaan. De Tilburgers bleven in een troosteloze wedstrijd op 0-0 steken en zakken daardoor een plaats ten koste van PSV, dat in eigen huis wel wist te winnen.

De wedstrijd begon nog zo sfeervol in het uitverkochte Koning Willem II Stadion, maar het publiek werd absoluut niet verwend. Doelkansen waren op één hand te tellen en spanning was er nauwelijks. Willem II is inmiddels wel zeven wedstrijden zonder verlies, het bekerduel met Sparta incluis. De laatste nederlaag dateert van 3 november, bij FC Groningen. In de serie die volgde, werden onder meer Ajax en PSV verslagen.

Een paar mogelijkheden waren er wel voor de thuisclub. Zo was Mike Trésor Ndayishimiye na de hervatting dicht bij een treffer, maar zag hij doelman Alexei Koselev redding brengen. Voor Fortuna waren onder meer Martin Angha en Rasmus Karjalainen gevaarlijk, maar zij stuitten op de Tilburgse keeper Timon Wellenreuther. Vitalie Damascan kopte in de slotfase net naast.

PSV, dat eerder op zaterdag PEC Zwolle versloeg (4-1), heeft nu een punt voorsprong op Willem II.

Bekijk hier de samenvatting van Willem II - Fortuna Sittard (premium).

Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport