Volledig scherm
Jetro Willems in actie tegen Internazionale. © BSR Agency

Willems ziet PSV mokerslag uitdelen aan Ajax: ‘We gaan er gewoon overheen klappen’

Jetro Willems denkt dat PSV de titelaspiraties volgende week kracht bij zet door Ajax te verslaan in de Johan Cruijff Arena. ,,Ik zeg 1-3 voor PSV.”

Willems, die volgende week 25 jaar wordt, was tussen 2011 en 2017 actief in Eindhoven. Met 144 competitieduels, twee landstitels, twee Johan Cruijff Schalen en een KNVB-beker op zak vertrok de linksback naar Eintracht Frankfurt, waar hij tegenwoordig vaker wisselspeler is dan hem lief is. De Rotterdammer verscheen dit seizoen in slechts vijf competitieduels aan de aftrap bij de nummer vijf van de Bundesliga, die ook nog actief is in de Europa League. 

Willems volgt zijn oude werkgever PSV nog altijd op de voet. Tijdens een Instagram-Q&A bij FOX Sports, waar de linksback zondagmorgen samen met landgenoot Jean-Paul Boëtius in beeld kwam, werd hem gevraagd naar een voorspelling voor het duel tussen Ajax en PSV volgende week zondag. ,,Ik zeg 1-3 voor PSV”, zei Willems vanuit Frankfurt. ,,Ja, we gaan er gewoon overheen klappen. Maar ja, Ajax doet het ook goed. Ze hebben goeie spelers, maar 1-3 vind ik wel oké.”

Nostradamus

In het seizoen 2015-2016 deed Willems al van zich spreken met een opvallende voorspelling. Met nog een speelronde te gaan had iedereen PSV als kanshebber voor de titel begraven, maar de Rotterdammer gaf PSV nog 99 procent kans. Na ‘het wonder van Zwolle’ op 8 mei 2016 vertelde Willems dat hij zich vergist had en eigenlijk 100 procent had moeten zeggen. PSV greep toen alsnog de titel, omdat Ajax twee punten liet liggen bij De Graafschap en de ploeg van Phillip Cocu zelf won bij PEC Zwolle.

PSV lijkt op dit moment over een betere uitgangspositie te beschikken en heeft alles nog in eigen hand. De voorsprong van de Eindhovenaren op de concurrent uit Amsterdam bedraagt met nog acht duels te spelen vijf punten. Zondag 31 maart vormt de Johan Cruijff Arena om 16.45 uur het strijdtoneel voor de titelclash tussen Ajax en PSV.