Volledig scherm
© ANP Sport
3
EINDE
2
  • Hicham Faik 42'
  • Mitchell van Bergen 63'
  • Jens Odgaard 69'
  • Tim Matavz 9'
  • Bryan Linssen 21'

Zelfs voorsprong van 2-0 niet genoeg voor Vitesse in Heerenveen

HEERENVEEN - Vitesse verloor vrijdagavond voor de vijfde keer op rij. In Heerenveen ging de Gelderse eredivisionist pijnlijk en ontluisterend met 3-2 onderuit. Trainer Leonid Sloetski trok meteen na het duel zijn conclusies en stapte op.

Sloetski wisselde voor het duel in Friesland weer van basisformatie. De Rus slachtofferde Thomas Buitink. Het talent moest na de sof bij Sparta van vorige week (2-0 verlies) plaatsmaken voor Navarone Foor. De Nijmegenaar was de laatste maand juist op een zijspoor beland bij de coach.

Uitstekende killer

Uitgerekend Foor stond aan de basis van de openingstreffer van Vitesse. Hij anticipeerde na acht minuten prima op een crosspass van Matus Bero en lanceerde Tim Matavz. De Sloveen toond zich alleen voor doelman Werner Hahn een uitstekende killer: 0-1.

Een intussen klassiek wapen van Vitesse leidde tot de 0-2. De defensie van Heerenveen stond na 21 minuten te slapen. Doelman Remko Pasveer trapte de bal weer ver uit en vond Bryan Linssen, die als vanouds loerde op het moment. De aanvoerder van de Arnhemse eredivisieclub was alleen voor Hahn gedecideerd.

Koelbloedig

Heerenveen zocht de aanval en kwam nog voor rust terug. Na 42 minuten tikte Danilho Doekhi heel licht Jordy Bruijn aan. De daaropvolgende strafschop werd koelbloedig benut door Hicham Faik: 1-2.

In de tweede helft besloot Heerenveen tot een stormloop. Vitesse kwam niet meer tot fatsoenlijke aanvallen en werd uiteindelijk omver gelopen. Mitchell van Bergen zorgde met de turbo voor de gelijkmaker. De oud-speler van Vitesse was uitzinnig van vreugde.

Niet genoeg

Maar dat was nog niet genoeg. Het feest werd voor Heerenveen nog compleet ook, met een frommelgoal van Jens Odgaard. De Friezen kwamen terug van een 2-0 achterstand. De 3-2 maakte de ontmanteling van Vitesse compleet. Coach Sloetski vluchtte na het laatste fluitsignaal gefrustreerd de catacomben in.

Heerenveen-Vitesse 3-2 (1-2)

8. Matavz 0-1, 21. Linssen 0-2, 42. Faik 1-2, 63. Van Bergen 2-2, 69. Odgaard 3-2.

Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Veerman (88. Höegh), Faik, Bruijn (59. Kongolo); Halilovic (59. Dreyer), Odgaard, Van Bergen.

Vitesse: Vitesse: Pasveer; Lelieveld (86. Grot), Doekhi, Obispo, Clark; Bero, Honda; Foor (71. Buitink), Bazoer 5 (71. Dicko), Linssen; Matavz..