Volledig scherm
© BSR Agency

Zes ploegen uit Keuken Kampioen Divisie strijden volgend seizoen in play-offs om promotie

De vier periodekampioenen van de Keuken Kampioen Divisie en de twee hoogst genoteerde clubs op de ranglijst gaan het komende seizoen strijden om de derde promotieplek naar de eredivisie. Dat plan, waarover maandagavond bij de buitengewone bondsvergadering beslist wordt, krijgt de meeste steun van de betaald voetbalorganisaties.

De play-offs moeten van een nieuw formaat voorzien worden nu vanaf het komende seizoen de onderste twee van de eredivisie rechtstreeks degraderen en de bovenste twee van de eerste divisie promoveren. Alleen de nummer zestien van de eredivisie gaat nog play-off wedstrijden spelen om zo eventueel alsnog op het hoogste niveau actief te blijven.

In de eerste divisie blijft het systeem met periodekampioenen voorlopig van kracht. Anders zou er voor veel clubs al snel niets meer op het spel staan, ook al omdat je uit de eerste divisie niet kunt degraderen. De zes eerstedivisieclubs spelen in de play-offs eerst onderling tegen elkaar. In de halve finale sluit de club uit de eredivisie aan.

  1. LIVE: 15.000 Leeuwinnenfans nemen Valenciennes over, totale Oranjegekte in Frankrijk

    LIVE: 15.000 Leeuwinnen­fans nemen Valencien­nes over, totale Oranjegek­te in Frankrijk

    De inwoners van Valenciennes wisten vanochtend even niet wat ze zagen. Hun stad is voor even overgenomen door vele Oranjefans, die naar Valenciennes zijn gekomen voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK. Vanaf het Place d’Armes lopen 15.000 supporters in een Oranjemars naar het Stade du Hainaut, waar om 15.00 uur het duel met Kameroen begint. Volg alles hier in dit liveblog!