Volledig scherm
Jeroen Zoet tijdens PSV-Sporting Portugal. © BSR/SOCCRATES

Zoet is trots op zijn lijstjes: ‘Ik weet wat ik moet doen en wat ik kan’

Jeroen Zoet (28) begint zondag alweer aan zijn zevende PSV-Ajax. Vier keer won de keeper met PSV en twee keer gingen de Amsterdammers er met de winst vandoor.

Onlangs speelde de goalie zijn 250ste officiële duel voor PSV en deze week belandde hij in de top-tien van PSV'ers die de meeste internationale wedstrijden voor de club hebben gespeeld. ,,Dat zijn dingen die je meemaakt als je wat langer bij een club speelt. Ik ben er trots op, wil het uitbreiden en zo fit mogelijk blijven.” 

Genieten van collega's

Zoet is in aanloop naar PSV-Ajax bezig aan een goede periode, nadat hij eerder dit jaar tijdelijk in een mindere fase belandde. Hij haalde voor 2019 jarenlang een hoog niveau en PSV bleef logischerwijs koersen op Zoet, die op een leeftijd is gekomen dat hij niet snel meer van slag raakt. ,,Ik weet donders goed wat ik moet doen en wat ik kan en sta hier voor het zevende seizoen onder de lat", zei hij donderdag na de overwinning op Sporting Portugal. ,,We hebben veel gevaar gesticht voorin en dat moeten we meenemen naar zondag.”

Zoet geniet als liefhebber en collega van zijn jonge ploeggenoten. Op het moment dat de doelman als 15-jarige knaap voor PSV kwam spelen (in 2006) was Mohamed Ihattaren bijvoorbeeld nog maar een jongetje van vier. ,,Ik ben blij dat we hem hier bij PSV hebben. We kunnen hem heel goed gebruiken en moeten ervoor zorgen dat hij fit blijft en zijn niveau blijft halen." 'Mo-tje' luistert zeker nog naar Zoet en de oudere ploeggenoten. ,,Hij doet het prima en ondertussen zijn er bij ons genoeg spelers die ervoor zorgen dat iedereen beide benen op de grond houdt."

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.