Alles begint voor Petra van Kuilenburg bij de voordeur

WAARDENBURG - Als ze wil weten of een kwestie leeft bij de mensen, gaat Petra van Kuilenburg (55) met haar partijgenoten bij hen langs. ,,Dan trekken we de wijk in. Deur voor deur als het moet. Dat is in mijn ogen de enige manier.” 

De lijsttrekker van Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe staat voor de taak om de drie zetels die haar fractie in Neerijnen heeft over te hevelen naar de nieuwe fusiegemeente West Betuwe. 

Zonder hulp, want in de lange aanloop naar de verkiezingen mislukte de samenwerking met Dorpsbelangen van Ed Goossens en liep die spaak met Leefbaar Geldermalsen (nu Verenigd West Betuwe) van Jos Rietbergen.

Goede vriend

Volledig scherm
Petra van Kuilenburg. © Raphael Drent

Goossens is nog steeds een goede vriend van haar, Rietbergen heeft het voorlopig verbruid. Ze zou er een boek over kunnen schrijven, maar heeft dat juist dichtgeslagen en in de kast gezet. ,,Terugblikken heeft geen zin. Ik kijk alleen vooruit. In onze partij houden we van doorpakken”, zegt Van Kuilenburg.

Ze heeft een drukke baan bij Joerns Healthcare, een bedrijf dat hulpmiddelen levert voor mensen die aan bed gekluisterd zijn of om andere redenen om hulp verlegen zitten. Daar werkt ze vier dagen in de week. ,,De donderdag is voor de politiek”, zeg Van Kuilenburg. Heel eerlijk? Dat is toch het leukste. ,,Opkomen voor de inwoners. Mijn mailbox zit altijd vol. Soms gaat het om kleine dingen, maar worden die maar niet gerealiseerd. Dan kaarten we dat aan. Net zo vaak tot er iets aan gedaan wordt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland