Deelnemers aan de wandeltocht op blote voeten.
Volledig scherm
PREMIUM
Deelnemers aan de wandeltocht op blote voeten. © Raphael Drent

Blootvoets dwalen door de
uiterwaarden bij Ophemert

OPHEMERT - Donkere wolken pakken zich samen terwijl Renée Schilperoort zwijgend met haar ogen dicht loopt en een vuilniszak vasthoudt. Wat ze hoorde, wil initiatiefnemer Annelies van den Bogert weten. ,,Regendruppels en ganzen’’, somt ze op. ,,Ik heb lopen genieten van het geluid van vallende regendruppels op het veel te droge gras.’’ 

Schilperoort is een van de deelnemers aan de blote voetenwandeling die Van den Bogert uit Geldermalsen maandelijks organiseert. Als pedicure verzorgt ze voeten, voert ze voetreflexbehandelingen uit en zet ze wandelingen op touw. ,,In je voeten zitten zenuwen. Door alleen al op blote voeten te lopen gebeurt er van alles’’, zegt ze zodra de wandelaars in een kring staan. Sjouwend met twee tassen moedigt ze de deelnemers onderweg aan hun zintuigen te prikkelen. Stilletjes wandelen ze naar de Waal. In haar tas heeft Van den Bogert pleisters, verband en een pincet voor noodgevallen. ,,Ik neem alles mee. Je weet maar nooit.’’ Zoon Jack bukt en raapt een leeg sigarettenpakje op. Ook tegenkomend afval opruimen hoort bij de tocht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland