Volledig scherm
De vestiging van Van der Horst in Varik. © Google Streetview

Bouwbedrijf Van der Horst stopt, 42 werknemers op straat

OSS - Weg- en waterbouwbedrijf Van der Horst, met vestigingen in Varik en Nederweert, houdt binnenkort op te bestaan. De Osse directeur Berry van der Horst heeft bij het UWV ontslag aangevraagd voor de 42 werknemers.

Het in 1968 opgerichte bedrijf krijgt volgens Van der Horst 'geen poot meer aan de grond' sinds in april 2015 een hennepplantage werd gevonden in een Udens pand dat op zijn naam staat. Van der Horst werd op 1 maart veroordeeld tot een werkstraf, maar heeft hoger beroep ingesteld omdat hij naar eigen zeggen helemaal niets wist van de wietplantage.
De publiciteit over de wietplantage leidt er toe dat zijn bedrijf geen opdrachten meer krijgt van de overheid, zegt Van der Horst. „Vandaar dat het nu over en uit is”, aldus de 59-jarige ondernemer. In de voetbalwereld staat Van der Horst bekend als de man die het Osse DESO in tien jaar tijd van de onderafdeling naar de hoofdklasse amateurs voerde. De Osse club is zelfs zijn naam gaan dragen: DESO/Van der Horst.
Negatief advies
Het Landelijk Bureau Bibob, dat onderzoek doet naar de integriteit van personen en bedrijven, verstrekte vorig jaar een negatief advies over Van der Horst aan de provincie Gelderland. Die had de wegenbouwer opdracht gegeven voor het vernieuwen van twee viaducten in de N348. In de rechtszaak die daarop volgde, bleek dat het bedrijf zich ook schuldig had gemaakt aan het overtreden van milieuregels en de Arbo-wet.

Rivierenland