Volledig scherm
© Raphael Drent

Dikke Toren van Varik inspireert tot expositie

VARIK - De Dikke Toren van Varik blijkt een grote inspiratie te zijn voor kunstenaars. De toren is in allerlei technieken en op allerlei formaten vereeuwigd. De vrijwilligers die zorgen dat de toren opengesteld is voor publiek, hebben er een tentoonstelling van gemaakt.  

De ruim veertig werken zijn tentoongesteld in de Oude School, naast de toren. De expositie is vanaf zondag 5 augustus elke zondagmiddag gratis te bezoeken, tussen een en vijf uur. Dit duurt tot en met het weekend van 8 en 9 september.

Willem den Ouden

Als bestuurslid van de stichting Vrienden van de Oude Toren heeft ook de bekende landschapsschilder Willem den Ouden twee etsen en een aquarel beschikbaar gesteld. Er zijn enkele oudere schilderijen en etsen te zien en plaatselijke kunstenaars hebben werk beschikbaar gesteld. Veel werken zijn vervaardigd door een Amsterdams Kunstenaarscollectief dat elk jaar een weekend naar Varik komt om te schilderen.

Tijdens de tentoonstelling is de Dikke Toren, bij goed weer, ook open. Bezoekers kunnen de toren beklimmen en vanaf de torentrans genieten van het weidse uitzicht. Vrijwilligers vertellen allerlei wetenswaardigheden over de toren. Ook de aanpalende ambachtelijke stokerij Lubberhuizen & Raaff is dan geopend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland