Volledig scherm
doctor-zhivago-1965-trailer-02-1920x1080_0 © kosteloos

Doctor Zhivago en een virtueel bos in Stroomhuis Neerijnen

NEERIJNEN - Het nieuwe najaarsprogramma van Stroomhuis Neerijnen is bekend. De komende maanden kunnen cultuur- en natuurliefhebbers wandelen door een virtueel bos, genieten van klezmer of kijken naar filmklassiekers.

Vooral liefhebbers van de genres wereldmuziek en klassiek komen aan hun trekken. Zo trakteert de Italiaanse Roberto Galanto in oktober op een mix van Italiaanse opera-, jazz- en popsongs, pakt het kwartet Rose-île in november uit met Franse, Spaanse en Duitse luisterliedjes en komt begin december Rolinha Kross naar Neerijnen met een concert vol klezmer.

Filmhuis

Aan theaterproducties brengt het centrum dit najaar Doctor Zhivago  en De Troubadours. Het Stroomhuis is ook filmhuis en opent het nieuwe seizoen traditiegetrouw met een boekverfilming: dit keer het drama Remains of the day.  Rondom het thema Film & Droom worden vier films gedraaid, waarbij filmexpert Marc Westermann dieper ingaat op de stomme film en hedendaagse sciencefiction.

Kunstlezingen

Zoals gebruikelijk wordt ook weer een aantal kunstlezingen aangeboden - onder meer over de Hollandse meester Frans Hals. Bijzonder belooft 'Een spannend avon(d)tuur' te worden: een activiteit tijdens de nationale Nacht van de Nacht, waarbij kinderen onder leiding van twee natuurgidsen gaan wandelen door Rojoleeuwslikwaardbos: een virtueel, donker bos, waar allerlei ongewone nachtdieren leven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland