Volledig scherm
De grijze container verdwijnt in veel dorpen uit het straatbeeld. © Eveline Van Elk

Inwoners West-Betuwe weten als eerste waar ondergrondse containers komen

GELDERMALSEN - Inwoners van de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal kunnen op een digitale kaart bekijken waar ze vanaf volgend jaar hun restafval naar toe moeten brengen. 

De drie gemeenten die vanaf 2019 samengaan in de gemeente West Betuwe krijgen als eerste duidelijkheid over de locaties van de veelbesproken ondergrondse containers. De informatie over de containers in de andere gemeenten in Rivierenland volgen in de komende weken.  Op een speciale website staat al wel informatie over bijeenkomsten die afvalinzamelaar Avri voor inwoners gaat organiseren.  Alle inwoners krijgen ook een brief thuis. 

Niet overal ondergronds

In vrijwel alle kernen een of meer ondergrondse afvalcontainers. Maar onder meer in het kleine dorp Neerijnen komt er geen ondergrondse container, zo blijkt uit de kaart. In kleine kernen tot 73 huishoudens mogen inwoners hun restcontainer houden. In enkele iets grotere dorpen mogen inwoners kiezen of ze hun grijze container willen behouden, of dat ze gebruik gaan maken van de ondergrondse container. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland