Kasteeldienst Ophemert trekt recordbezoek

VIDEOOPHEMERT _ De kerken hebben het niet makkelijk, maar de openlucht-kerkdienst op kasteel Ophemert trok zondag een recordaantal van driehonderd jonge en oudere bezoekers. 

Het was de achtste editie en de dominees Marjolein Cevaal (Varik-Heesselt) en Annemieke de Bruijn (Ophemert/Zennewijnen) mochten verrassend veel mensen ontvangen. Ook mensen die doorgaans niet naar de kerk gaan. ,,Het spreekt mensen aan'', zegt De Bruijn. ,,De sfeer is anders, de drempel om te komen is lager", aldus Cevaal. De PKN-kerken zijn de bewoners van het kasteel, baron en barones Van Dedem, dankbaar dat ze ieder jaar welkom zijn op het kasteelplein. De bekende accordeonist Bert van den Brink en het orkest Euphonia zorgden voor een stemmige omlijsting. Ook de weergoden werkten dit jaar mee, vorig jaar was er nog een hoosbuit. Het motto van de dienst was 'met volle teugen', en was bedoeld als voeding voor de ziel. Velen hebben dat ook  zo ervaren.

Volledig scherm
Kerkdienst bij kasteel Ophemert.Foto William Hoogteyling © William Hoogteyling
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland