Volledig scherm
Politie, brandweer en traumahelikopter op de oever van de Waal om te zoeken. © Bart Meesters

Lichaam vermiste zwemmer Brakel gevonden in Waal

BRAKEL - Hulpdiensten hebben donderdagavond in Brakel kort voor middernacht het lichaam van de vermiste zwemmer gevonden in de Waal. Het gaat om een 29-jarige man uit Zaltbommel, aldus de politie.

De man zou zich rond 18.00 uur uitgekleed hebben in de omgeving van de veerstoep bij de voetbalvelden van Brakel en zijn gaan zwemmen, maar daarna had niemand hem meer gezien. Een vrouw die even verderop aan de Waal zat te lezen en de man niet zag terugkeren, besloot daarom alarm te slaan.

Reddingsactie
Boten van Rijkswaterstaat, brandweer en de reddingsbrigade rukten kort daarop uit om naar de drenkeling te zoeken. Tevens werd het voetveer uit Gorinchem ingezet om ter plekke te kunnen zoeken. Ook waren helikopters in touw om de Waal bij Brakel af te speuren.

Ook verspreidde de politie een foto van de schoenen, rugzak en kleren die bij de veerstoep achterbleven in de hoop de identiteit van de man te achterhalen.

Donderdagavond bleven alleen beide politieboten en een vaartuig van Rijkswaterstaat doorzoeken met dregmateriaal. Zij troffen uiteindelijk het lichaam van de Zaltbommelaar aan en hebben dit geborgen.

Rivierenland