Volledig scherm
De Martinus Nijhoffbrug bij Zaltbommel. © Google Streetview

Neerijnen gaat voor veilige fietsroute naar Zaltbommel

WAARDENBURG - Vlot en veilig voorbij Waardenburg met een fietspad onder de Martinus Nijhoffbrug en de spoorbrug door. De gemeente Neerijnen ziet het wel zitten.

Het is door de aanwezigheid van het spoor en de snelweg A2 best een hele toer om van het ene stuk Waalbandijk in Waardenburg naar het andere te komen. Fietsers moeten van de dijk af, via de drukke Steenweg - en bij een westelijke rijrichting die weg twee keer oversteken - onder de snelweg door en weer naar boven.

Bruggen

Dat moet veiliger en vlotter, menen ze bij de gemeente Neerijnen. Zij wil samen met Waterschap Rivierenland en de beheerders van de spoorlijn Utrecht-Den Bosch als de A2 een fietspad aan leggen onder de bruggen door. De gemeente spreekt van een lang gekoesterde wens om fietsers uit Neerijnen, Opijnen en van verder op deze manier naar Zaltbommel te leiden.

Het globale idee is om aan de oostkant het fietspad aan te laten sluiten op de Waalbandijk net voor de spoorwegovergang. Het pad loopt dan langs de spoordijk naar beneden, onder de spoorbrug door, onder de Martinus Nijhoffbrug en sluit aan bij de serviceweg die weer rechtsom omhoog loopt richting de dijk. Deze serviceweg wordt openbaar.

Dijkversterking

De insteek is om de aanleg te combineren met de dijkversterking en het Programma Hoogfrequent Spoor. Bijkomend plan is om de spoorwegovergang ten oosten van de A2 na realisatie van het fietspad af te sluiten. Dat zorgt voor minder overlast van rinkelende bellen - de overgang is nu twintig minuten per uur dicht en dat zou beduidend meer worden bij het PHS - en voor meer veiligheid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland