De buurt protesteerde hevig tegen de nevengeul bij Varik.
Volledig scherm
De buurt protesteerde hevig tegen de nevengeul bij Varik. © William Hoogteyling

Nevengeul Varik definitief van de baan

VARIK - Het plan voor een omstreden nevengeul bij Varik en Heesselt is definitief van de baan. Politiek Den Haag kiest voor dijkversterking en heeft het plan voor de nevengeul laten varen. De actiegroep Waalzinnig, die jarenlang streed tegen de nevengeul, is dolgelukkig. 

8 reacties

 • Fred

  3 jaar geleden
  Mijn gelukwensen aan de bewoners van Varik en Heesselt, die ondanks de politieke druk van de pprovincie en Tiel em consorten toch hebben volgehouden dat hun levens in geval van hoogwater belangrijker zijn dan het gehobby van een stelletje provinciale en gemeentelijke groenlinkse feestneusjes. :-)
 • Ernest Cartigny

  3 jaar geleden
  Deze mensen weten wel degelijk waar ze over praten. Als je de stukken leest die de overheid zelf heeft laten produceren kom je ook tot die conclusie. Alleen de provincie was voor een geul waarom? In de reactienota vd provincie staat dat het gebied tot 2075 veilig is. En bij Oosterhout zou de geul slechts een paar cm waterstand daling opleveren. 
 • Raoul Reijpert

  3 jaar geleden
  Alsof onze regio nog niet genoeg heeft geleverd bij dijkverzwaringen!
 • Papillon

  3 jaar geleden
  Vooralsnog ik ben geen deskundige. De ene wetenschapper staat rechtstreeks tegenover de andere. Kennelijk heeft de overheid nu geluisterd naar de betrokkenen. Da's al heel wat. Ook ik ken de gevolgen niet voor de volgende generatie.  De overheid ook niet want regeren is vooruitzien. Ook da's niet hun sterkste punt. Ik heb er nog één, Aardgas, daar is het inmiddels wel bekend wat de volgende generatie wacht. Kommer en kwel. Gesteund door gesjeesde politici die meer verdienen dan voorheen en de onkunde van de huidige die steunen op de leugens van de klimaatmaffia. Diederik is één van de hoofden
 • Enspijk

  3 jaar geleden
  Goede zaak !
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Rivierenland