Volledig scherm
Nieuwe brandweerwagens. © DG/Harold Schuil

Nieuwe namen voor brandweerkazernes Lingewaal en Neerijnen

NEERIJNEN - De brandweerkazernes in de gemeenten Lingewaal, Neerijnen en Maasdriel krijgen een nieuwe naam.  De zes kazernes hebben nu nog een naam met daarin een windstreek – Neerijnen-Oost, Lingewaal-Zuid – maar krijgen een echte plaatsnaam: Varik, Herwijnen.

De nieuwe namen worden vanaf 1 september ingevoerd. De oude naamgeving is niet meer in de lijn met de landelijke richtlijn: die schrijft voor dat een kazerne een plaatsnaam heeft.

Fusie

De naamswijziging komt goed uit: per 1 januari 2019 fuseren Neerijnen en Lingewaal met Geldermalsen tot de nieuwe gemeente West Betuwe, zodat de andere gemeentenamen vervallen.

De kazerne Lingewaal-Noord krijgt de naam Asperen,  Lingewaal-Zuid wordt Herwijnen, Neerijnen-West wordt  Waardenburg, de kazerne Neerijnen-Oost gaat  Varik heten, Maasdriel-Oost krijgt de naam Kerkdriel en Maasdriel-West gaat Hedel heten.

Volledig scherm
Posten in Gelderland-Zuid © Veiligheidsregio Gelderland-Zuid
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland