Volledig scherm
De politie bij de Waal in Ophemert. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Politie sluit misdrijf uit na vondst lichaam in Waal bij Ophemert

OPHEMERT - Het lichaam van een man dat zaterdagavond in de Waal bij de Waalbandijk in Ophemert is gevonden, is niet door een misdrijf in het water beland. Dat zegt een politiewoordvoerder zondagmiddag.

Volgens de voorlichter is de exacte identiteit van de gevonden man nog niet vastgesteld. ,,Dat gaat waarschijnlijk ook langer duren.’’ Mogelijk lag het lichaam al een langere tijd in de Waal. ,,En het verzamelen van alle gegevens heeft tijd nodig.’’

Met onder meer boten deed de politie zaterdagavond onderzoek in de buurt van een zandzuiger op de Waal bij Ophemert. De politie 'houdt er rekening mee' dat het ontdekte stoffelijk overschot van de drenkeling is die dinsdag bij de Waalbrug in Nijmegen werd gezocht. Het dreggen naar de persoon werd 's nachts na een tevergeefse zoektocht van enkele uren gestaakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland