Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Straatverlichting Neerijnen wordt gedimd

NEERIJNEN - De gemeente Neerijnen wordt in de nachtelijke uren donkerder. Het gemeentebestuur wil binnen de bebouwde kommen dimmers plaatsen op de nieuwe straatverlichting.

Hierdoor zou de lichtsterkte van de straatlantaarns met 30 procent afnemen.

Investering
Dit is mogelijk omdat de gemeente van plan is om over te gaan van standaard lampen naar LED-verlichting, wat een investering van 900.000 euro eist. De gemeente kan dit echter binnen twintig jaar terugverdienen, zo is berekend. De nieuwe verlichting gaat veel langer mee en door de palen te behandelen tegen roest wordt ook de levensduur van de masten met liefst 40 jaar verlengd.

Rendabel
Voor het college zijn dit voldoende redenen om de gemeenteraad donderdagavond voor te stellen alsnog over te gaan tot het gebruik van de moderne LED-verlichting. In 2013 was nog afgesproken reguliere lampen te blijven inzetten, omdat LED-verlichting toen nog niet rendabel was. Door vooruitgang van de techniek is dat nu wel het geval.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland