Foto Raphael Drent
Volledig scherm
© Foto Raphael Drent

Stromingen botsen rond Varikse nevengeul

 VARIK - De plannen voor dijkverzwaring en rivierverruiming bij Varik naderen een ontknoping. Daarbij botst de praktische aanpak van de traditionele waterbouwkunde op een nog niet uitgekristalliseerde visie op het rivierenlandschap van de toekomst.

4 reacties

 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Dat is voor mij ook een raadsel. 
 • Fred

  5 jaar geleden
  De provinciale politiek spreekt over toerisme en recreatie, de bewoners van het rivierengebied vinden dat kolder want die weten dat bij hoogwater heb je hele andere prioriteiten: veiligheid als eerste en die ramptoeristen kunnen we op zulke momenten missen als kiespijn. Overigens gaat die vergelijking met Lent niet op, al is het alleen maar vanwege de verschillen in orde van grootte van de bewonersaantallen.
 • Verkoopster

  5 jaar geleden
  Waarom luistert Josan Meijers niet naar een deskundige!! Prestige opjectje misschien?Varik zit niet op recreatie en toeristen te wachten, weer een mooie natuur plaats laten vernielen door toeristen!
 • tgm beuningen

  5 jaar geleden
  Op grond van welke kwaliteiten Josan Meijers (orthopedagoog/speltherapeute) eea beter meent te kunnen beoordelen dan Frank Spaargaren is mij een raadsel.
 1. ‘Ik ben een luie schilder’
  RIVIERENLANDERS

  ‘Ik ben een luie schilder’

  Sinds zeventien jaar doet Dick van den Haak (67) uit Opijnen alleen nog dingen die hij leuk vindt. ,,Ik was vijftig toen ik mijn transportbedrijf overgedaan heb aan mijn broer. Daarna nooit meer gewerkt. Op aandringen van mijn zus heb ik een schilderscursus gevolgd. Ik doe vooral landschappen en portretten. Soms verkoop ik er een, ik geef ze wel eens weg en ik hang ze thuis op. Ik heb zo’n dertig schilderijen gemaakt.’’ Lachend: ,,Ja, ik ben een beetje een luie schilder.’’ Zijn hond Skye heeft een zware jaarwisseling achter de rug door de vuurwerkbom die in Opijnen ontplofte. ,,Op 1 januari durfde ze alleen ‘s morgens een keer naar buiten om heel gauw te plassen. Man, wat een knal was dat. Nu gaat het gelukkig weer beter met hem.’’