Foto Raphael Drent
Volledig scherm
© Foto Raphael Drent

Stromingen botsen rond Varikse nevengeul

 VARIK - De plannen voor dijkverzwaring en rivierverruiming bij Varik naderen een ontknoping. Daarbij botst de praktische aanpak van de traditionele waterbouwkunde op een nog niet uitgekristalliseerde visie op het rivierenlandschap van de toekomst.

4 reacties

 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Dat is voor mij ook een raadsel. 
 • Fred

  3 jaar geleden
  De provinciale politiek spreekt over toerisme en recreatie, de bewoners van het rivierengebied vinden dat kolder want die weten dat bij hoogwater heb je hele andere prioriteiten: veiligheid als eerste en die ramptoeristen kunnen we op zulke momenten missen als kiespijn. Overigens gaat die vergelijking met Lent niet op, al is het alleen maar vanwege de verschillen in orde van grootte van de bewonersaantallen.
 • Verkoopster

  3 jaar geleden
  Waarom luistert Josan Meijers niet naar een deskundige!! Prestige opjectje misschien?Varik zit niet op recreatie en toeristen te wachten, weer een mooie natuur plaats laten vernielen door toeristen!
 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  Op grond van welke kwaliteiten Josan Meijers (orthopedagoog/speltherapeute) eea beter meent te kunnen beoordelen dan Frank Spaargaren is mij een raadsel.
 1. Heel Opijnen trilde door een verwoestende vuurwerkbom, daders zijn mogelijk al bekend
  PREMIUM
  video

  Heel Opijnen trilde door een verwoesten­de vuurwerk­bom, daders zijn mogelijk al bekend

  OPIJNEN - Bas (77) en Riet (74) Hartman uit Opijnen hadden de knal wel gehoord én gevoeld, maar ze hadden geen idee van de ravage die daardoor in hun huis was aangericht. Door een vuurwerkbom zijn twintig ruiten in hun huis gesneuveld, lagen de dakpannen scheef op het dak, is de voordeur uit het kozijn en het slot geblazen en ligt het stucwerk dat een plafond boven de voordeur vormde aan gruzelementen.

Rivierenland