Het Stroomhuis in Neerijnen.
Volledig scherm
Het Stroomhuis in Neerijnen. © Stichting Stroomhuis Neerijnen

Stroomhuis Neerijnen voert actie voor lift

NEERIJNEN - Iedereen moet het Stroomhuis in Neerijnen in kunnen. Met die gedachte is het cultureel centrum een actie begonnen voor een lift. 

In totaal hoopt de organisatie minimaal 10.000 euro binnen te halen via een crowdfundingsactie. Het bestuur, Stichting Stroomhuis, wijst erop dat de organisatie met negentig vrijwilligers per jaar zo’n 8.500 bezoekers ontvangt, van wie een groot deel minder mobiel is. ‘Velen hebben moeite met de trapopgang naar de bovenetage’, stelt het bestuur. 

Daarom is de actie ‘Stroomhuis in de lift’ begonnen. In totaal is veel meer dan 10.000 euro nodig: het bestuur schat de kosten op ongeveer 80.000 euro. Maar het centrum probeert ook op andere manieren aan geld te komen. Zo heeft de eigenaar van het gebouw, Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen, 10.000 euro subsidie gegeven en zijn er verschillende aanvragen om steun naar diverse instellingen gegaan, zoals de provincie Gelderland. 

Voor veel subsidies is het verplicht dat een organisatie zelf ook geld bijdraagt. Daarvoor is de crowdfundingsactie begonnen. De lift komt dit najaar, is de bedoeling. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland