Volledig scherm
© stock.xchng

'Verdachte met bivakmuts' blijkt bruidegom op vrijgezellenfeest

WAARDENBURG/ DEN BOSCH - Een man met een bivakmuts op die op een viaduct over de A2 bij Waardenburg stond en door andere mannen in een auto werd gezet, die vervolgens over de snelweg richting Den Bosch wegscheurde. Dát vonden voorbijgangers vanmiddag toch wel enigszins verdacht.

Zij belden de politie, die op zoek ging naar de verdachte auto. Een onopvallende politiewagen traceerde het voertuig al snel en bleef achter de wagen rijden.

Passagier
Ter hoogte van Sint Michielsgestel zetten agenten uit Geldermalsen samen met lokale collega's het voertuig stil. Daarin zaten vier mannen, van wie de passagier op de achterbank de bivakmuts droeg. Deze had hij zodanig op, dat hij niets kon zien.

Boedapest
Het viertal bleek met niets verdachts bezig te zijn, maar met de voorbereidingen voor een vrijgezellenfeest. De man met de bivakmuts op was de bruidegom, die niet mocht zien waar hij heen werd gebracht: het vliegveld voor een vlucht naar Boedapest, waar het vrijgezellenfeest zou zijn.

Excuses
De agenten hebben de vier weggestuurd, maar niet nadat hen is verteld 'dat dit soort praktijken voor een hoop commotie kunnen zorgen'. Nadat de jongens 'sorry' hadden gezegd, konden ze hun weg vervolgen om op tijd hun vlucht te halen.

Rivierenland