Volledig scherm
Het incident op het veld in Haaften op archiefbeeld. © Frank van Engelen

Voetballer die tegenstander uit Haaften tegen hoofd schopte de cel in

HAAFTEN - In de zaak tegen twee leden van voetbalclub The Goalgetters uit Den Bosch wegens zware mishandeling van een tegenstander uit Haaften, is dinsdag een 26-jarige man veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Een andere verdachte werd vrijgesproken. 

Nadat VV Haaften op 29 oktober 2016 won van The Goalgetters, werd de voetballer die veel doelpunten had gescoord tegen de Bossche club ingesloten. 

Hij kreeg eerst een kopstoot en vervolgens toen hij op de grond lag nog een trap tegen zijn hoofd van de Bossche speler met nummer 4 op zijn shirt.

Lang wachten

Van deze laatste, de intussen 26-jarige linksback, vindt de rechtbank bewezen dat hij het was die een aanloop nam en schopte. Het OM had tegen hem vijf maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk geëist. De straf die de rechtbank oplegde houdt een maand minder daadwerkelijk ‘zitten’ in, en dat vindt de rechtbank beter passen omdat de zaak intussen lang op zich heeft laten wachten.

Verschillende haardrachten

Van de kopstoot werd een 34-jarige Bosschenaar verdacht. Die heeft altijd volgehouden dat iemand anders - die hij niet wilde verraden - de kopstoot had gegeven. Afgelopen december eiste de officier van justitie acht maanden cel waarvan vier voorwaardelijk tegen hem. Hij schrok hij daarvan en gaf toch een naam op.

De genoemde persoon werd verhoord, maar die ontkende en dat alles bracht de officier van justitie twee weken geleden niet op andere gedachten. Die bleef overtuigd van de schuld van de 34-jarige en handhaafde zijn eis.

De rechtbank vindt echter dat de signalementen van de kopstootgever behoorlijk uiteenlopen. Verschillende lengtes, verschillende haardrachten en de opmerking dat de kopstootgever badslippers zou hebben gedragen terwijl de verdachte die niet droeg, maken dat de rechtbank niet overtuigd raakte.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland