Volledig scherm
Het vernielde hek bij kasteel Waardenburg. © GLK

Voortvluchtige autodief rijdt kasteelhek in Waardenburg kapot

WAARDENBURG/ ZETTEN - Een voortvluchtige autodief heeft woensdag aan het eind van de middag het metalen toegangshek van Kasteel Waardenburg kapot gereden. De man eindigde met het voertuig in het hek, na een lange achtervolging die rond 14.45 uur begon op de A15 bij Zetten.

Daar reed de man onder een portaal door dat kentekens checkt. Daaruit bleek dat de nummerplaat als gestolen stond geregistreerd. Een gealarmeerde politie-eenheid ging op zoek naar de man en zag hem even later rijden ter hoogte van Deil.

Capriolen
De agenten zetten de achtervolging in, waarbij de verdachte 'allerlei capriolen uithaalde', aldus een woordvoerder van de politie. „Hij was zelfs kort aan het spookrijden.”

Burgernet
De lange achtervolging eindigde op de Waalbandijk, de rivierdijk van de Waal. Daar reed de man met het voertuig naar beneden, maar hij kwam tegen het kasteelhek tot stilstand en kon niet meer verder. De man vluchtte daarop te voet en is, ondanks een Burgernetbericht met de oproep naar hem uit te kijken, niet gevonden. Ook donderdag was hij nog voortvluchtig.

De omvang van de schade aan het hek is nog onduidelijk.

Rivierenland