Volledig scherm
De laatste werkzaamheden in de straat. © William Hoogteyling

Weverstraat na jaar bijna dicht, bewoners blijven bezorgd

OPHEMERT - De Weverstraat in Ophemert, die door allerlei problemen met weer en planning meer dan een jaar lang open ligt, is bijna klaar. De aannemer is momenteel bezig met het afronden van het werk aan de riolering én het bestraten van het laatste gedeelte. 

Het betekent niet dat de problemen voor de straat voorbij zijn, vertelt buurtbewoonster Bertine van Kuijlenborg. Waar ze in de winter last hadden van een natte, smerige straat, spetters op de ruiten van de woningen en lekke banden, vreest de buurt nu voor een onveilige straat.  

Zo liggen de putdeksels van het riool nog een stuk hoger waardoor auto's lekke banden kunnen krijgen, zijn de uitritten van de woningen een stuk hoger dan de aangelegde stoep en zou de straat nu uitnodigen tot hard rijden. Er zouden minder paaltjes zijn dan voor de herinrichting. ,,Het is een dertig kilometer weg, maar zo is het niet ingericht.’’ Van Kuijlenborg is in gesprek met de gemeente Neerijnen. Ze hoopt dat er in het najaar een controle komt in de straat op het aantal auto's dat passeert en de snelheid die de automobilisten aanhouden. Daarnaast hoopt ze dat de straat beter wordt afgewerkt. Zo is er nog een vijf centimeter diepe geul in de stoep. 

Onvolkomenheden

Een woordvoerder van Avri laat weten dat het kan voorkomen dat er nog onvolkomenheden zijn. Het project is immers nog niet definitief opgeleverd. ,,Dus het kan zijn dat er hier en daar nog kleine onvolkomenheden inzitten. Op het moment van oplevering wordt er een inspectie gedaan en zal de aannemer waar nodig nog correcties aanbrengen. Na oplevering heeft hij nog een onderhoudsplicht van een half jaar om verzakkinkjes en dergelijke op te lossen.''  Dat de putten nog hoger zijn dan de rest van de straat, is normaal, stelt ze. ,,Putdeksels horen bij oplevering iets boven het loopvlak uit te steken, omdat die door zetting en inklinking later nog iets zakken. '' 

Betonblokken

Voor de bouwvak zou het hele project klaar moeten zijn. Beplanting wordt pas na de zomer aangebracht, omdat de zomer hiervoor niet geschikt is. Aanpassingen aan de weg gaan er op dit moment nog niet komen. Volgens een woordvoerder van de Avri is de inrichting van de weg ongeveer hetzelfde als voor de werkzaamheden. De Avri had ook niet de opdracht verkeersremmende maatregelen te nemen.  Van Kuijlenborg hoopt dat de gemeente er uiteindelijk toch voor zorgt dat er nog snelheidsbeperkende maatregelen komen. ,,Anders ga ik betonblokken bestellen en ze zelf neerzetten.’’  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland