Volledig scherm
De cover van de Bib Gourmand-gids 2017. © PR

Bib Gourmand voor restaurants Malden en Oeffelt

MALDEN - Restaurant Lime in Malden is nieuw opgenomen in de gids Bib Gourmand 2017 van Michelin. Dat geldt ook voor Bloemers in Oeffelt. Restaurant De Tuinkamer in het Achterhoekse Ruurlo is zijn plek in de gids verloren, zo is maandag bekendgemaakt.

In de gids staan 313 restaurants in de Benelux, waar je voor maximaal 37 euro een goede maaltijd kunt eten (voor-, hoofd- en nagerecht). In Nederland kan dat op 134 adressen, waarvan 18 dit jaar voor het eerst zijn opgenomen in de gids.

Sterrenkok
Het Maldense restaurant Lime van Ysbrandt Wermenbol is er daar één van. De voormalig sterrenkok van Le Marron in Malden (één Michelinster) opende in 2014 zijn nieuwe restaurant aan het Kerkplein. Binnen twee jaar heeft hij een zodanige naam opgebouwd, dat Lime in de 'mini-Michelingids' staat. Michelin schrijft dat Lime 'traditionele gerechten een smaakvolle twist geeft met Mediterrane en Aziatische smaken'.

Bloemers
Restaurant Bloemers in Oeffelt herovert een Bib Gourmand, nadat de zaak van Susanne Eltink en Maarten Bloemers deze in 2013 verloor. Daarvoor had Bloemers acht jaar op rij een zogenoemde 'halve Michelinster'. Het restaurant is vorig jaar totaal vernieuwd, ook de menukaart kreeg een update. Dat heeft de zaak aan de Dorpsstraat goed gedaan, blijkt uit de vernieuwde vermelding in de gids.

De Tuinkamer in Ruurlo is de vermelding in de Bib Gourmand kwijtgeraakt. Negen andere zaken in onze regio staan opnieuw in de gids. Dat zijn:

Sizzles in Andelst In Geuren en Kleuren in Berg en Dal PUUR M in Berg en Dal Carpe Diem in Cuijk Het oude Politiebureau in Ede Bistro Flores in Nijmegen Plaats 1 in Nijmegen Het Oude Gemeentehuis in Rhenen De Weeghbrug in Wamel

Bib is de afkorting van Bibendum, het bekende Michelinmannetje. De Michelingids 2017 voor Nederland wordt maandag 12 december gepresenteerd. Restaurants kunnen geen Bib Gourmand en Michelinster tegelijk hebben.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo