Volledig scherm
© Thinkstock

Chirurg geschorst na mislukte borstoperatie bij Wijchense

ZEVENAAR/ WIJCHEN - Plastisch chirurg Edwin van O. uit Zevenaar is door het Medisch Tuchtcollege drie maanden geschorst vanwege een mislukte borstoperatie. Zijn patiënte, afkomstig uit Wijchen, is volgens haar advocaat voor het leven getekend.

„Ze kreeg veel grotere protheses dan vooraf was afgesproken”, zegt advocaat Esther Reijnders. „Ze pasten niet bij haar lichaam, daardoor scheurden de hechtingen steeds weer open. Doordat de wonden maar niet genazen, stierf er weefsel af. Het was afgrijselijk.”

Verminkt
De Wijchense werd drie jaar geleden geopereerd door Van O. in een operatieruimte in het Duitse Bocholt. De vrouw, wier protheses later in een andere kliniek zijn verwijderd, is verminkt door de littekens, zegt Reijnders. Ze moet diverse hersteloperaties ondergaan.

Plastisch chirurg Van O. kwam eerder in opspraak. Zo werd hij in 2011 door het Medische Tuchtcollege berispt vanwege het overlijden van een 21-jarige patiënte in 2007.

'Nooit meer opereren'
Volgens advocaat Reijnders was haar cliënt niet op de hoogte van die voorgeschiedenis toen ze zich liet behandelen. „Zij staat op het standpunt, ook na haar eigen ervaringen, dat deze meneer nooit meer zou mogen opereren.”

De advocaat van Van O. wilde niet reageren.