Volledig scherm
De ovatonde tussen Nijmegen en Ressen. Rechts het transferium waar forensen van de auto kunnen overstappen op de pendelbus naar de stad. Foto: Erik van 't Hullenaar

Dorpsvereniging Ressen legt zich niet neer bij verkeersplan

RESSEN/ BEMMEL - Dorpsvereniging Ressen legt zich niet neer bij het pas verschenen rapport van bureau Haskoning. Daarin komt 'variant Ressen' als beste oplossing uit de bus om ervoor te zorgen dat verkeer tussen Bemmel en Nijmegen blijft rijden.

Deze optie had al de voorkeur van burgemeester en wethouders van Lingewaard.

Eén oversteek
Ze houdt in dat verkeer vanaf de ovatonde via de Ressensestraat Bemmel binnenrijdt. Lingewaard wil deze weg dan tegelijk overzichtelijker en veiliger maken, door de kruising met het Rijnwaalpad zo aan te pakken dat nog maar één oversteek nodig is.

Objectiviteit
Voorzitter Rien Adolfs van de dorpsvereniging zet vraagtekens bij de objectiviteit van het rapport, waarop is aangedrongen door de Lingewaardse raad. Die wilde alle opties nog eens tegen het licht houden.

„Ik lees bij andere mogelijkheden wel erg vaak dat Nijmegen tegen is", zegt Alofs. Hij vertelt dat de vereniging er bij de raad op gaat aandringen om kritische vragen te stellen over het rapport. „Ze moeten dit niet klakkeloos overnemen."

Zuiderveld
Ressen wil liever een weg door de te ontwikkelen wijk Zuiderveld in Nijmeegs Lent. Maar die zou volgens Haskoning als een muur fungeren in de wijk.