Een Pools tussenstation van de gaslijn tussen Rusland en West-Europa.
Volledig scherm
Een Pools tussenstation van de gaslijn tussen Rusland en West-Europa. © REUTERS

Energieoorlog losgebarsten: ‘Rusland wil Europese economieën maximale schade toebrengen’

Rusland levert Duitsland vooralsnog geen gas meer via de Nord Stream 1-gasleiding, die gisteren weer in gebruik zou worden genomen. De energieoorlog is nu echt losgebarsten, zeggen internationale media vanochtend.

5 reacties

 • Tinka Chabot

  5 maanden geleden
  Zolang ik in de stad nog overal winkeldeuren open zie staan met de airco volop aan, geloof ik niet dat dat burgers stimuleert om ook te besparen, behalve dan voor de kosten. De urgentie ontbreekt dan. Ook onkruidbestrijding met elektrische apparaten en stoom is natuurlijk absurd. Net als maaien als er geen gras groeit. Zat te besparen door overheid en bedrijven, alleen moet dat afgedwongen worden.
 • Erik van Maanen

  5 maanden geleden
  Als ze alle groningers correct schadeloos hadden gesteld ipv de verspilling van het beschikbare geld aan alle tussenpersonen dan had Groningen gewoon open gekund met gebruik van nieuwe technieken om bevingen te voorkomen. Met de huidige prijzen zou elke nederlander gecompenseerd kunnen worden en de staatsschuld kunnen dalen. De beslissingen in dit land worden echter genomen door figuren die uitsluitend met zich zelf bezig zijn
 • Ronald Brouwer

  5 maanden geleden
  In de eu zitten echt een hoop Mongolen die denken dat zij Poetin op de knieën krijgen. Man man man, die eu h(g)eeft alleen maar een bak ellende. Of willen zij de bevolking onderdrukken, dan is dit nog veel erger.
 • Gerard van Walsum

  5 maanden geleden
  De prijs van wat zeker leek te zijn, de prijs van sancties tegen Oekraïne het meest corrupte land gelijk zovelen in die regio. Dat staat. Poetin bepaald achterlijke regeringen. Groningen opendraaien en tig miljard m3 gas. Daar waar de Nam (overheid) alles heeft gekeerd omtrent compensatie, onder leiding van kabinet Rutte denk ik, waar ze nu niet meer mee wegkomen. Dan heet de gaskraan open tig miljard m3 gas aanwezig, achterlijke goedkope contracten met Duitsland , Groningers boeien. Ver vd Haag
 • gejah nijman

  5 maanden geleden
  heel eenvoudig, wij moeten europa nu helpen zodat de economie niet stil gaat vallen. Wij moeten de groningers nu echt gaan helpen om met spoed hun huizen te verstevigen. Dus nu alle aandacht daar naartoe. En gas winnen en wel meteen. En delen met europa.