Volledig scherm
© De Gelderlander

Even schrikken bij intocht Sinterklaas in Doetinchem (video's)

DOETINCHEM - Het was even schrikken zaterdagmiddag in Doetinchem. De pakjesboot kwam mooi op tijd, maar voer door. Tot schrik van de duizenden wachtenden. Het was namelijk drukker dan ooit rond de Bleek aan de Oude IJssel.

Gelukkig wist de Sint de kapitein te vertellen dat hij toch echt om moest draaien en naar al die kinderen moest. Daarna trok hij met een stoet Pieten richting centrum van de stad. Sinterklaas werd vergezeld door meer dan 100 pieten: van muziekpiet tot bakkerspiet.

Roeipieten
Honderden kinderen en hun ouders bekeken hoe roeipieten op de Oude IJssel de boot van de Sint vooraf gingen. Op de boot bepaalden de muziekpieten de feestelijke sfeer.

Bekijk HIER een fotoalbum van de optochten in de regio. Heeft u zelf een mooie foto gemaakt? Mail dan naar online@gelderlander.nl, onder vermelding van naam en plaats van de optocht.

Volledig scherm
© De Gelderlander
Volledig scherm
© De Gelderlander
Volledig scherm
© De Gelderlander
Het was even schrikken zaterdagmiddag in Doetinchem. De pakjesboot kwam mooi op tijd, maar voer door. Tot schrik van de duizenden wachtenden. Het was namelijk drukker dan ooit rond de Bleek aan de Oude IJssel.