Volledig scherm
De oever van de Giese Kop bij Giesbeek met het gestorte grind. © De Gelderlander

'Geen asbest gevonden op Giese Kop'

GIESBEEK - In de oever van de Giese Kop op recreatiegebied Rhederlaag is geen asbest aangetroffen. Dat meldt Leisurelands, eigenaar van het terrein.

Leisurelands liet samen met ontzandingsbedrijf K3 Delta onderzoek doen naar de oevers. Daarvoor namen zij ingenieursbureau SWECO in de arm. In juni dreigde Rijkswaterstaat (RWS) de eigenaar van het Zevenaarse recreatiegebied en K3 Delta met een dwangsom van 100.000 euro per week. Daartegen diende Leisurelands bezwaar in. Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat loopt deze procedure nog.

Bouwafval
Volgens Rijkswaterstaat is in mei grof bouwafval aangetroffen op de oevers van de Giese Kop. Duikers van Rijkswaterstaat hebben ook onder water bouwafval aangetroffen. Om die reden hangt Leisurelands een dwangsom boven het hoofd.

Waterkwaliteit
Want, legt de RWS-woordvoerster uit: „Als Rijkswaterstaat handhaven wij hier vanwege de waterkwaliteit. Als Leisurelands meent dat het bouwafval illegaal is gestort door derden, moet Leisurelands als eigenaar van het terrein maatregelen nemen.”