Het treinstation van Emmerik.
Volledig scherm
Het treinstation van Emmerik. © Wiki Commons

Grensdorp Elten heeft in 2019 weer treinstation

EMMERIK/ ELTEN - Het Duitse grensdorp Elten krijgt in 2019 weer een treinstation. Dat meldt een woordvoerder van spoorbeheerder Deutsche Bahn desgevraagd. Het vorige station werd in 1994 gesloten.

De Duitse spoorbeheerder investeert tot 2023 in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen 1 miljard euro in het spoor. Na een eerste moderniseringsslag in 2004 en de tweede in 2008, pakt de beheerder nu nog eens 150 stations in de deelstaat aan. De bouw van het station in Elten is daar onderdeel van.

Oude plek
Een woordvoerder van Deutsche Bahn zegt dat het station op dezelfde plek wordt gebouwd als het oude stond. Dat pand was van 1949 tot 1963 in Nederlandse handen als gevolg van de naoorlogse annexatie van Duits grondgebied.

In 2019 wordt eerst een tijdelijk – 97 meter lang – perron geplaatst. In 2020 begint de bouw van een blijvend perron van 190 meter lang. „In tegenstelling tot hoe het vroegere station eruitzag, komt er nu geen gebouw bij”, aldus de woordvoerder.

Kosten zijn nog onbekend.

Emmerik
Niet alleen Elten profiteert van de plannen van Deutsche Bahn, ook Emmerik is aan de beurt. „Het middelste perron wordt gemoderniseerd en er wordt een lift gebouwd”, meldde een woordvoerder eerder tegenover de Duitse krant NRZ.

Op de website 1von150.de kunnen de plannen en voortgang van de renovaties in de deelstaat worden gevolgd.