Volledig scherm
© De Gelderlander

Honderden Europese jongeren dansen bij 'flashmob' in Doetinchem (video)

DOETINCHEM - Een groep van 320 jongeren uit verschillende Europese landen heeft vrijdagmiddag gedanst op het plein voor het Doetinchemse stadhuis. De flashmob vormde de afsluiting van de uitwisselingsweek van het Ulenhof College.

De Doetinchemse middelbare school doet al tientallen jaren uitwisselingen met de leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo. Deze week waren er 160 jongeren te gast van scholen uit Spanje, Italië, Tsjechië en Hongarije.

Pittige streetdance
Samen met evenveel Ulenhof-leerlingen voerden ze voor de ogen van verraste omstanders en begeleid door opzwepende muziek een pittige streetdance uit op het plein midden in Doetinchem. De jongeren zijn deze week onder meer naar Amsterdam en naar het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek geweest.

'Nederland is prachtig'
„Nederland is prachtig. I love it”, zei Jan (16) uit Barcelona. „Ik hou van het weer hier, van de regen, en ook van de mensen.”

,,De herfst is mooi hier, met alle kleuren aan de bomen", zegt zijn stadgenote Lucia, eveneens 16. De dag naar Amsterdam was voor Lucia een hoogtepunt. „Maar hier op het platteland vind ik het net zo mooi. Wat ik nog meer heel leuk vond? Het schaatsen op de kunstijsbaan Triavium in Nijmegen.”

Een groep van 320 jongeren uit verschillende Europese landen heeft vrijdagmiddag gedanst op het plein voor het Doetinchemse stadhuis. De flashmob vormde de afsluiting van de uitwisselingsweek van het Ulenhof College.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo