Volledig scherm
© Thinkstock

Installateur zonnepanelen in Didam failliet

DIDAM - Special Install Service, een installateur van zonnepanelen in Didam, is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Gelderland. Bij het bedrijf werken dertig mensen, volgens curator Vincent Jongerius.

Volgens de curator zijn verliezen uit het verleden de oorzaak van het faillissement. „Om welke verliezen het precies gaat onderzoek ik nog", zegt Jongerius.

„Maar ik vermoed dat er te veel personeel was en te weinig omzet. Wel is er genoeg werk. Als het bedrijf een schone lei had gehad, had het gewoon kunnen draaien. Nu is de schuldenlast wel erg groot."

Kansen op doorstart
Het bedrijf installeerde zonnepanelen voor opdrachtgevers die het product aan de man hadden gebracht. „Het werk dat ze leverden was kwalitatief goed", zegt Jongerius, die daarom kansen ziet op een doorstart of overname. „Er zijn veel aanbieders van zonnepanelen maar slechts weinig bedrijven installeren ook. Mocht het tot een overname of doorstart komen dan verwacht ik dat ook een flink deel van het personeel mee gaat."

Het bedrijf heeft zelf het faillissement aangevraagd. De curator wil de lopende opdrachten af laten maken door de medewerkers. „Het moet snel tot doorstart of overname komen", zegt Jongerius.

„Want anders zijn de opdrachtgevers naar een andere partij vertrokken. Eind volgende week hoop ik meer te weten."