Volledig scherm
De Health Campus in Boxmeer, met op de achtergrond het Maasziekenhuis. © Ed van Alem

Korting voor ondernemers op grondprijs Saxe Gotha

BOXMEER - Ondernemers die tot juli volgend jaar grond kopen op bedrijventerrein Saxe Gotha in Boxmeer, kunnen korting krijgen op de grondprijs. Die korting stijgt met het groeien van het aantal werknemers dat er aan de slag gaat.

Een soortgelijke regeling geldt al voor bedrijventerrein Sterckwijck bij Beugen.

Korting
Biedt een bedrijf aan maximaal tien werknemers een baan, dan geldt een kortingspercentage van 5 procent. Wie tussen de 10 en 25 werknemers in dienst heeft, kan rekenen op een korting van 7,5 procent. Bedrijven met meer dan 25 werknemers krijgen 10 procent korting. Het gaat in alle gevallen om fulltime-cijfers.

Werkgelegenheid
Met de maatregel wil de gemeente Boxmeer ervoor zorgen dat de werkgelegenheid toeneemt. Of dat met de maatregel lukt, is de vraag. Bij Sterckwijck is ondanks de eerder dit jaar ingevoerde maatregel nog geen grond extra verkocht.

Health Campus
De Health Campus – het medisch bedrijventerrein naast Sterckwijck – is vooralsnog van de kortingsregeling uitgesloten. De reden is, volgens de gemeente, dat daar wat inrichting betreft in het verleden flink is geïnvesteerd en dat het bedrijventerrein daardoor al een betere uitstraling heeft.