Volledig scherm
De intocht in Driel. Fotograaf: Rolf Hensel

'Luchtlanding' van Sinterklaas in Driel afgelast

DRIEL - Sinterklaas is zondagmiddag 'gewoon' varend over de Rijn binnengehaald in Driel. Een spectaculair plan om de Sint per watervliegtuig te laten landen op de rivier moest te elfder ure worden afgeblazen.

In het diepste geheim had de organisatie een stunt voorbereid: de pietenboot die zonder Sint komt aanvaren, waarna korte tijd later de goedheiligman door de lucht alsnog in het Overbetuwse dorp zou aankomen.

Bewolking
Maar vlak voor vertrek vanaf Lelystad Airport bleek door de alom aanwezige laaghangende bewolking het zicht te beperkt. En met dergelijke kleine Cessna's moet laag en op zicht gevlogen worden. „Dus was het rond 13.30 uur echt een domper dat onze Sint niet kon opstijgen", zegt Arno Frederiks namens de organisatie. Om het uitzonderlijke intocht – of beter: invlucht – mogelijk te maken waren afspraken gemaakt met gemeente, provincie en rivierbeheerder Rijkswaterstaat.

In allerijl kon de organisatie nog een vervangende Sint regelen, die – aanvarend met een speedbootje – tegen 14.30 uur de Drielse kinderharten alsnog sneller liet slaan.

Bekijk HIER een fotoalbum van de optochten in de regio. Heeft u zelf een mooie foto gemaakt? Mail dan naar online@gelderlander.nl, onder vermelding van naam en plaats van de optocht.