Volledig scherm
Marijn Witteveen (links), jeugdconsulent, en Yvette Boers, tot voor kort buurtcoach maar nu jeugd- en gezinswerker, in gesprek met een kind. De foto is in scène gezet, het kind is geen cliënt van de jeugdzorg. © Theo Kock

Sneller en betere hulp voor zorgkind

DOETINCHEM - Kinderen in probleemgezinnen sneller en efficiënter helpen. Dat is het doel van twee experimenten in de jeugdzorg die in Doetinchem worden uitgevoerd.

In de eerste proef gaan buurtcoach en jeugdconsulent nauwer samenwerken. De buurtcoach is de eerste waar een gezin mee te maken krijgt als er problemen zijn. Als er specialistische jeugdzorg moet worden ingeschakeld, heeft de buurtcoach een zwaarwegend advies aan de jeugdconsulent. Die schakelt de hulp in.

Sneller
In het experiment zitten buurtcoach en jeugdconsulent letterlijk naast elkaar in het wijkcentrum. De buurtcoach wordt sneller ingeschakeld, gaat eerder mee op huisbezoek, waardoor hulp sneller en efficiënter kan worden ingeschakeld.

Nieuwe functie
Bij de tweede pilot worden buurtcoach en jeugdconsulent samengevoegd tot een nieuwe functie: die van jeugd- en gezinswerker. Eén professional die de gesprekken voert en de hulp inschakelt als dat nodig is. De experimenten lopen tot maart 2017. Na een evaluatie wordt bepaald of de nieuwe werkwijze als vast beleid wordt ingevoerd.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo