Volledig scherm
Taco Hermeling voor het voormalige horecapand 't Hoeckhuys, nu de basis van TB Events. Foto: Theo Kock

TB Events succesvol vanuit gerenoveerd 't Hoeckhuys in Terborg

TERBORG - Er is weer bedrijvigheid in 't Hoeckhuys, het horecapand tegenover het station van Terborg dat jaren leegstond. Nu zijn creatieve geesten er bezig om spellen en andere vermakelijke activiteiten te bedenken. De grote glazen serre is omgebouwd tot kantoor, waar twintig vaste krachten van TB Events druk zijn met het voorbereiden van een personeelsfeest of vrijgezellenparty.

Taco Hermeling, geboren en getogen Doetinchemmer, kocht in 2008 een woning op een steenworp afstand van 't Hoeckhuys.

Renovatie
Vorig jaar kocht hij dat al jaren leegstaande pand, en inmiddels is het grondig gerenoveerd. Met aandacht voor de authentieke elementen. Zo haalde hij de fraaie versierde glazen ruiten bij de entree weer tevoorschijn.

Groei
Het gaat de ondernemer in de evenementenbranche goed: de afgelopen jaren is zijn omzet jaarlijks met 30 of 40 procent gegroeid. Steeds meer mensen weten TB Events te vinden voor een groepsactiviteit buiten de deur. Hij weet ook klanten uit België te lokken en wordt nu ook in Duitsland actief met spelen als 'Wie is de verrader?' en 'Escape in the city'.

Morgen een interview met Taco Hermeling van TB Events in de rubriek Eigen Baas in de Achterhoekse edities, of via onze e-paper.