Volledig scherm
© Thinkstock

Wandelvoetbal voor chronisch beperkten heeft primeur in Mill

MILL - Er is geen keeper en wie rent krijgt een vrije trap tegen. Twee opmerkelijke spelregels uit het wandelvoetbal. Vanaf donderdag 8 december kunnen mensen met een chronische beperking deelnemen aan deze sport in Mill.

Het belangrijkste verschil met gewoon voetbal is dat het spel zonder keeper wordt gespeeld en dat de spelers onder geen beding mogen rennen.

Slidings
Zet een speler het toch op een holletje, dan krijgt de tegenpartij een vrije trap. Slidings en tackles zijn absoluut taboe, net als in de rug duwen en andere vormen van lichamelijk contact, zodat de kans op blessures tot een minimum wordt beperkt. De bal mag nooit hoger komen dan de gemiddelde heuphoogte van alle spelers. Het spel wordt zes tegen zes gespeeld.

Kick-off
In wijkaccommodatie De Wester in Mill is op donderdag 8 december om 15.00 uur de gratis kick-off en volgens organisator Recreatie Sportvereniging Hart in Actie is hier sprake van een Nederlandse primeur. Geïnteresseerde mannen en vrouwen kunnen voor 120 euro deelnemen aan de deskundig begeleide trainingen.

Meer informatie via Wilma de Klein (0485-452038).