Volledig scherm
108 buren komen op de koffie in Persingen. © Joop Verstraaten

108 buren op de koffie in Persingen

PERSINGEN – Maar liefst 108 buren gaven zondagmiddag gehoor aan de uitnodiging om als buren bij elkaar op de koffie te komen bij vergaderlocatie ‘Zicht'  in Persingen. 

Persingen is het kleinste dorp van Nederland, maar toch wonen de inwoners nogal een eind van elkaar af. Mede daarom organiseerden wij een burendag, laat mede-initiatiefneemster Mariette Hermsen weten. 

Het was de bedoeling dat de 'buren' elkaar op deze dag beter leerden kennen. En dat lijkt gelukt. De meeste aanwezigen hadden elkaar wel eens gezien, maar nooit echt kennis gemaakt. Daar kwam zondagmiddag verandering in. 

Als het aan de organisatie ligt, blijft het niet bij één keer. ,,Wij hebben de eerste aanzet gegeven en hopen dat anderen dit initiatief overnemen, zodat het een jaarlijks gebeuren wordt."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.