Volledig scherm
Het kantoorpand van de Rabobank in Malden. De eerste en tweede verdieping staan leeg. © Google Streetview

14 seniorenappartementen boven Rabobank Malden

MALDEN - De leegstaande eerste en tweede verdieping boven het kantoor van de Rabobank in het centrum van Malden worden mogelijk omgebouwd tot veertien seniorenappartementen. Daarvoor moet het gebouw uitgebreid worden met een derde etage. De gemeente Heumen is positief over dit plan.

De twee verdiepingen van het kantoorpand aan de Promenade 2-14 (bij winkelcentrum Malden) staan al geruime tijd leeg. Daarom wil eigenaar Malant bv een extra laag toevoegen en de drie etages ombouwen naar zowel huur- als koopappartementen. Het gaat volgens de gemeente om 'levensloopbestendige en comfortabele woningen, gericht op de doelgroep 50-plus'. 

Op basis van het bestemmingsplan is de ombouw van kantoor naar woonruimte niet toegestaan, maar het Heumense college van burgemeester en wethouders is in principe bereid vrijstelling te verlenen, zo is deze week besloten. Malant kan het plan nu verder uitwerken, waarna een officiële vergunningsaanvraag kan volgen. Tegen het afgeven van de vergunning kan daarna nog bezwaar worden gemaakt.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.