Volledig scherm
Slechte kozijnen in een woning in Zwanenveld. © Bert Beelen

170 van 250 huurders eisen actie Portaal tegen ratten, vocht en schimmel

NIJMEGEN - Meer dan 170 van de 250 huurders van eengezinswoningen bij de 40e straten in de Nijmeegse wijk Zwanenveld hebben een eisenpakket ondertekend dat donderdag wordt overhandigd aan woningcorporatie Portaal.

De bewoners willen dat ratten, vocht en schimmel worden aangepakt. Ook eisen ze tempo bij een renovatie van de woningen. De huur moet wat de huurders betreft naar beneden  (maximaal 400 euro) totdat de renovatie klaar is.

Sinds een maand voeren de bewoners actie. Daarbij worden ze gesteund door de SP. Donderdag is er een bijeenkomst voor de buurt. Een vertegenwoordiging van Portaal komt op bezoek om de protesthandtekeningen in ontvangst te nemen. Die worden aangeboden in een symbolische 'gatenkaas'. 

Lees ook: Tocht, vocht en ratten; wijk eist actie van Portaal

Volledig scherm
© Marloes Piepers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Brandgrens van bombardement komt tot leven met een ‘avond vol hoop’
    PREMIUM
    VIDEO

    Brandgrens van bombarde­ment komt tot leven met een ‘avond vol hoop’

    NIJMEGEN - Niet de pijn en de verwoesting van het Nijmeegse bombardement, maar leven, hoop en toekomst. Die staan donderdagavond centraal tijdens een bijzonder herinneringsmoment langs de ‘brandgrens’ in de binnenstad. Meer dan 40 muziekgroepen met 600 tot 700 zangers, 20 tot 25 vertellers van verhalen en gedichten en 80 tot 90 hardlopers met fakkels verbeelden vanaf klokslag 20.00 uur een kwartier lang op optimistische wijze de dromen die Nijmegenaren in 1944 hadden op de avond voordat een bommenregen het centrum in puin legde.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.