35.000 feestvierders stampen vandaag op 90's-hits

videoNIJMEGEN - 35.000 feestvierders zijn zaterdag in het Goffertpark in Nijmegen voor het festival We Love The 90's. Daarmee is het festijn met jaren 90-muziek opnieuw uitverkocht. Een dag later zingen op dezelfde plek 15.000 mensen mee met Hollandse hits tijdens het uitverkochte Puur Hollands. 

,,Ja, fantastisch toch!’’, reageert organisator Daan van den Nouweland, die het bericht gisteravond via Facebook naar buiten bracht. Hij kijkt uit naar een prachtige dag. ,,Het wordt 23 graden en het is droog. Fantastisch festivalweer waar je alleen maar van kunt dromen.’’

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Een eerdere editie van We Love The 90's in het Goffertpark in Nijmegen. © Gerard Verschooten

8ste editie

Volledig scherm
We Love The 90's 2017 is uitverkocht. © PR

We Love The 90's is inmiddels toe aan de 8ste editie en groeide in die jaren uit van een festival met 5.000 bezoekers naar een megafestijn voor 35.000 feestvierders. ,,En daarmee zitten we ook wel aan de maximale omvang. Het terrein blijft zo goed begaanbaar met voldoende ruimte voor de bezoekers.’’

Waar de Hakkûhtent er voor het derde jaar staat, is een reuzenrad op het terrein nieuw. In de 40 meter hoge attractie kunnen bezoekers over het terrein uitkijken én zelfs over een groot gedeelte van Nijmegen.

Op het programma staan optredens van onder meer hoofdact Scooter, 3T, Quicksilver, The Darkraver en Mental Theo. Het festivalterrein opent om 13.00 uur. DJ Paul Elstak sluit We Love The 90's af, dat om 23.00 uur eindigt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.