35 'jagers' te paard tijdens de slipjacht in Milsbeek

MILSBEEK - Zo'n 35 combinaties van de Veluwe Hunt rijden zaterdag een slipjacht van Milsbeek naar Ven-Zelderheide en weer terug. Een traditie inmiddels, want 'zo lang als we weten, rijden we een keer per jaar een jacht in Milsbeek', zegt Frank Elsen van deze vereniging. 

Volledig scherm
Slipjacht van de Veluwe Hunt: in gestrekte draf door de weilanden richting Ottersum. © Theo Peeters

De jacht in Milsbeek is een 'kleine, gezellige' jacht. Volgende week, in Heeze, is er de grote Hubertusjacht waaraan ook andere verenigingen meedoen. Nederland telt vier van zulke clubs, de 'Koninklijke', de Midland Hunt (uit Berg en Dal), de jachtvereniging Soestdijk en de Veluwe Hunt. 

Deze laatste werd opgericht op de Veluwe, maar zakte nadien af en jaagt momenteel voornamelijk in Brabant en Limburg.  Voorop gaat de 'sliptrekker', die een zak pens over de grond sleept. Na een half uur volgen dan de meute - Foxhounds - en de combinaties.

Volledig scherm
Het vertrek in Milsbeek. © Theo Peeters
Volledig scherm
Jachthoornblazers zijn van de partij. © Theo Peeters
Volledig scherm
Korte adempauze. © Theo Peeters
Volledig scherm
In galop, de meute volgt. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.