Volledig scherm
© Thinkstock

4 tot 8 jaar cel voor ontvoering en brutale overvallen

ARNHEM/ NIJMEGEN - 4 mannen uit Nijmegen, Lent en Groesbeek zijn dinsdag veroordeeld tot gevangenisstraffen van 4 tot 8 jaar voor ontvoering, poging tot diefstal met geweld, verboden wapenbezit, harddrugsbezit en heling. 3 van de 4 mannen zijn lid van motorclub No Surrender.

De 4 mannen vermoedden dat er een grote som geld in omloop was, omdat kort daarvoor een grote wietplantage van een familielid van 1 van de daders was opgerold. Ze probeerden dat geld te bemachtigen.

Celstraffen
Een 40-jarige Nijmegenaar moet 8 jaar de cel in voor het uitlokken van de ontvoeringen, de pogingen tot diefstal en voor wapen- en drugsbezit en heling. Hij kreeg 2 jaar meer dan geëist.

Een 21-jarige man uit Groesbeek die bij alle ontvoeringen en pogingen tot diefstal met geweld betrokken was en daarbij het meeste geweld gebruikte, moet 8 jaar de cel in. Hij is ook veroordeeld voor verboden vuurwapenbezit.

Een 30-jarige man uit Lent is tot 5 jaar celstraf veroordeeld. Hij krijgt 1 jaar minder dan is geëist. De rechtbank meent dat hij weliswaar een aandeel in alle feiten had, maar hij heeft minder geweld gebruikt en bij de politie openheid van zaken gegeven.

De rechtbank heeft tenslotte een 31-jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor 1 van de ontvoeringen, 1 poging tot diefstal met geweld, heling en wapenbezit.

Schade
Ook moeten de veroordeelde mannen de schade aan de slachtoffers vergoeden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.