Volledig scherm
Garage P. de Vos. © Google

45 appartementen op plek van voormalige garage Vos aan de Mariënburgsestraat

NIJMEGEN - Op de plaats van de voormalige garage Vos in hartje Nijmegen komen circa 45 appartementen. Olymulder projectontwikkeling uit Twente heeft de garage aan de Mariënburgsestraat gekocht en gaat het pand verbouwen, tevens wordt er een stuk aangebouwd.

De appartementen gaan nog voor de zomer in de verkoop of in de verhuur, want het staat nog niet vast of het huur- of koopappartementen worden.

Volledig scherm
Het pand van P. de Vos. © Google

Ruim een jaar geleden, op 10 februari, sloot garage Vos officieel de deuren met een receptie voor de trouwe Nijmeegse clientèle in de garage, na een bestaan sinds 1933 op die plek aan de Mariënburgstraat. Er was geen opvolger om het autobedrijf over te nemen. Het karakteristieke pand kwam te koop.

Garage Vos was een bekende garage in Nijmegen. De garage is destijds gebouwd in opdracht van H. De Vos, getekend door de Nijmeegse architect Ten Have en gebouwd door aannemer Molenaar. Het pand maakte deel uit van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en ligt in het door het rijk aangewezen Nationaal Wederopbouwgebied, aldus makelaarskantoor Strijbosch Thunnissen. Die gaat de 45 appartementen aan de man brengen. De appartementen zijn tussen de 30 en 70 vierkante meter groot.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.