Volledig scherm
Kinderen planten een jonge linde in het bos. © foto scouting

50 jonge lindes nu wel op juiste plek in Malden

MALDEN - Nu staan ze dan alsnog op de juiste plek in het Maldense bos. De eerder dit jaar op de verkeerde plek geplante vijftig jonge lindebomen. 

Zaterdag werden zo'n vijftig nieuwe lindes geplant in het Maldensveld. De gemeente Heumen werkte hiervoor samen met Scouting Malden. 

Gemeente en de scouting in Malden spreken van 'een zeer geslaagde actie, waarbij hard gewerkt is met ongeveer 25 kinderen'. Na een uur stonden vijftig jonge lindes op de juiste plek.

Spraakverwarring

Op de Boomfeestdag voorbije maart zorgde de scouting met de gemeente nog voor de aanplant van 255 nieuwe bomen in Maldensveld. 50 exemplaren kwamen 'per abuis' op een verkeerd veldje terecht. Gevalletje 'spraakverwarring' volgens de gemeente eerder dit jaar. De verkeerd geplante jonge aanwas is later weer uitgegraven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.