550.000 euro schadevergoeding voor agent die werkte tijdens Vierdaagserellen

NIJMEGEN - Paul van Dreumel heeft twaalf jaar lang geknokt voor eerherstel nadat de politie hem zonder pardon de laan uitstuurde. Dat allemaal vanwege de compleet uit de hand gelopen Vierdaagserellen van 2005. Nu is hij ineens de rijkste ex-politieman van Nederland. Hij krijgt 5,5 ton vergoed.

Op 10 oktober krijgt Van Dreumel plots een brief waarin staat dat hij een vergoeding krijgt voor zijn letsel, gederfde inkomen en pensioen. Ook wordt hij bevorderd van hoofdagent tot inspecteur. 

Voor deze brief heeft hij twaalf jaar gestreden. In die periode werd Van Dreumel oneervol ontslagen, kreeg van de rechter 15 maanden cel en raakte hij alles kwijt. Of dat het allemaal waard is geweest? ,,Ik kan niet tegen onrecht’’, vertelt hij. ,,Daarom ben ik op mijn zeventiende bij de plisie gegaan.’’

Volledig scherm
Ex-politieman Paul van dreumel onder de Waalbrug Nijmegen. © Paul Rapp

Lees het hele interview met Van Dreumel over zijn zaak en de doodsangsten die hij en zijn collega's tijdens de 89ste Vierdaagse moesten doorstaan, in de krant. Ook digitaal beschikbaar via krant.gelderlander.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.