Volledig scherm
Zonnepanelen op het dak van Plaza Foods in Nijmegen. © Eigen foto

7.000 zonnepanelen op dak Plaza Foods

NIJMEGEN - Plaza Foods in Nijmegen legt momenteel 7.000 zonnepanelen op het dak van de fabriek waar kant-en-klaarmaaltijden worden bereid. Van de energie gebruikt de fabriek aan de Oostkanaaldijk ruim 61 procent zelf. 

De Nijmeegse fabriek is een zusteronderneming van restaurant Oriënt Plaza van Yongli Chang. De nieuwe fabriek aan de Oostkanaaldijk, die vorig jaar april open ging, is de tweede vestiging. In Wijchen staat al een fabriek waar dagelijks 80.000 Oosterse en mediterrane maaltijden bereid worden. Omdat het daar te krap werd, kwam er een tweede vestiging van Plaza Foods.

Met 7.000 zonnepanelen kunnen 388 huishoudens met twee kinderen een jaar lang van stroom voorzien worden. Eind deze maand moeten de zonnepanelen op het dak van Plaza Foods liggen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.